Bu hisselere yatırım yapanlar parasının yarısını kaybetti!

Borsa endeksi son bir yılda yüzde 78 yükselmesine rağmen birçok hisse senedi yatırımcısına büyük zarar ettirdi. İşte yatırımcının parasının yarısını kaybettiği hisseler.

Gübre Fabirkaları

Gübre Fabirkaları

Borsa zaman zaman düşse de son bir yılda yüzde 78 yükseldi.  Yıllık enflasyonun az üzerinde bir yükseliş olsa da bazı hisse senetlerinde kayıp yüzde 50’nin üzerinde.

Borsada bir çok hisse senedi endeksin altında getiri sagladı ya da düştü. Ancak bazı hisse senetlerindeki değer kaybı adeta yatırımcıyı batıracak türden.  Yatırımcısına yüzde 50 ve üstü kaybettiren senetler arasında borsanın agır topları da bulunuyor.  Hektaş ve Gübre Fabrikaları gibi bir dönem endeksi sürükleyen hisselerdeki düşüş yüzde 50’nin üzerinde.

YATIRIMCI BATTI!

İşte yatırımcısına son bir yılda yüzde 50’nin üzerinde kaybettiren o hisse senetleri:

AVRUPA YATIRIM HOLDİNG: Hisse senedi tamamen spekülatif olarak yükseldi ve daha sonra telegram gibi sosyal medya üzerinden pazarlandı ve satış yapıldı. Hisse senedindeki son bir yıllık değer kaybı yüzde 70.

HEKTAŞ: Bir dönem SASA ile birlikte endeksi peşinden sürükleyen Hektaş, son bir yılda yatırımcısına en çok kaybettiren hisse senedi oldu. OYAK’ın satışları hisseye son bir yılda yüzde 63 gibi oldukça yüksek bir kaybettirdi. Şirketin geçen hafta aldığı bedelli kararı ise senedin daha da değer kaybetmesine neden oldu.

QUA GRANİTE HAYAL YAPI: Bazı fonların akıl almaz işlemleri ve satışlarıyla yatırımcısına son bir yılda yüzde 60 kaybettirdi.

GÜBRE FABRİKALARI: Tıpkı Hektaş ve SASA gibi lokomotif hissede ansızın gelen ortak satışı senette yüzde 53 değer kaybına neden oldu.

Hektaş Fabrika

 

Exit mobile version