Bank of America’dan İş Bankası hisselerinde dev alım!

Genellikle yabancılar ile çalışan aracı kurum, Borsa İstanbul'da, saat 16'dan sonra 3 milyar TL'nin üzerinde net alım yaptı

Bakan Mehmet Şimşek’in vergi açıklamalarıyla sıkıntılı günler yaşayan borsa, bugun Bank Of America’nın son 2 saatte 3 milyar liralık alımı ile rahat bir nefes aldı. Borsa 100 endeksi yüzde 2.28 oranında yükselirken gerçek yükseliş bankacılık sektörü hisselerinin yer aldığı XBANK’ta yaşandı. Bankacılık endeksi yüzde 4.46 yükseldi. Bank Of America sadece İş Bankası hisse senedinde 30 milyon lota yakın alım yaptı.

Genellikle yabancılar ile çalışan aracı kurum, Borsa İstanbul’da, saat 16’dan sonra 3 milyar TL’nin üzerinde net alım yaptı. Alımlarının büyük bir bölümü İş Bankası hisse senedinde gerçekleşti. İş Bankası hisse senedi 4.39 yükseldi. İş Bankası hisse senedinde yabancı alımı olduğu öne sürülüyor.  Bankanın hisselerinde uzun bir süredir yabancıların alım yaptığı biliniyor.

ENFLASYONUN ÜZERİNDE KAZANDIRDI

İş Bankası hisse senedi yıllık yüzde 190 ile rekor seviyede getiri sagladı.  Bankanın sadece bu yılın ilk 6 aydaki yükselişi ise yüzde 80’e ulaştı.

İş Bankası hisse senedi performansı
Exit mobile version