Bankaların faiz hesabı vatandaşı kendi parasıyla rezil etti!

Faiz oranlarının yüzde 50'ye ulaştığı bir dönemde bankaları ATM hesabı bayram öncesi ve bayramda milyonlarca vatandaşı mağdur etti.

Faiz oranlarının yüzde 50’ye ulaştığı bir dönemde bankaları ATM hesabı bayram öncesi ve bayramda milyonlarca vatandaşı mağdur etti. Kurban Bayramı öncesinde, Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde ATM’lerde yaşanan sorunlar, vatandaşları zor durumda bıraktı. Arefe günü para çekmek isteyenler, “Para çekme ünitesinde arıza” veya “Çekmek istediğiniz tutar ödenememektedir” gibi uyarılarla karşılaştılar.

Tüketici Konfederasyonu Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü, ATM’lerdeki nakit sıkıntısı nedeniyle son iki gündür şikayetlerin arttığını ifade etti. Güllü, “Hem kamu hem de özel bankaların ATM’lerinde bu sorun yaşanıyor. Nakit bulunduran ATM’lerin önünde uzun kuyruklar oluştu. Vatandaşlar, bankalarının müşterisi olsalar da paralarına erişemiyor” dedi.

Güllü, ayrıca bankaların bu duruma karşı herhangi bir önlem almadığını ve mevcut mevzuatın bu tür sorunların çözümüne yönelik yetersiz olduğunu vurguladı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK), bankalara bu konuda uyarıda bulunması gerektiğinin altını çizdi.

ARIZANIN SEBEBİ FAİZ Mİ?

Öte yandan söz konusu arıza ve yetersiz para konusunda farklı iddialar yer alıyor. Bazı vatandaşlar, banka ATM’lerini uzun tatil nedeniyle kasıtlı olarak para ile doldurmadıklarını çünkü faizlerin yüksek olduğunu öne sürüyorlar.

Exit mobile version