Garanti BBVA Fotoğrafçılık Kulübü 300 üyesi ile profesyonel fotoğrafçıları kıskandıracak başarılı çalışmalara imza atıyor.
2002’de kurulan kulübün üyeleri Garanti BBVA şube, genel müdürlük ve iştirak çalışanlarından oluşuyor.
GARANTİ BBVA FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ
Garanti BBVA Fotoğrafçılık Kulübü, Garanti BBVA ve iştirak şirketlerinde çalışanların fotoğraf sanatını öğrenmesini, fotoğrafçılıkla ilgilenenler arasında yakınlaşma ve dayanışma sağlamak, becerilerini geliştirebilecekleri kültür ve sanat ortamını hazırlamak amacıyla 16 Temmuz 2002’de kuruldu.
Kulüp, 20 yıldır fotoğrafçılık alanında farklı uzmanların danışmanlığında Bankanın Yetenek ve Kültür ekiplerinin desteğiyle faaliyetlerini sürdürüyor. Ortalama 300 üyesi olan kulüp, İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya olmak üzere dört alt topluluk olarak etkinlikler düzenliyor.
Kulüp her yıl önemli sayıda talep gören Temel Fotoğraf eğitimini gerçekleştirmenin yanı sıra, deneyimli üyelere yönelik “İleri Düzey” farklı içerikte özel eğitimler de yapıyor. Photoshop, Siyah Beyaz Atölyesi, Doğa Fotoğrafçılığı, Portre Atölyesi, Belgesel Fotoğrafçılık, Kuş Fotoğrafçılığı çeşitli zamanlarda yapılmış özel konulu eğitim ve atölyeler olarak öne çıkıyor. Belirtilen eğitimler talebe göre belirli aralıklarla da tekrarlanıyor. Eğitim programları kulübün düzenli yaptığı temel çalışmalar olmasının yanında üyelerin eğilimleri doğrultusunda proje bazlı atölyeler de gerçekleştiriliyor.
Her yıl düzenli olarak İstanbul içi veya dışı çekim gezileri organize ediliyor. Pandemi süreci istisna tutulursa, yılda 3’ten az olmamak üzere de konaklamalı geziler yapılıyor. Danışman liderliğinde tüm üyelerin katılabildiği gezilerde hem kültürel hem de fotoğrafik değerlerin üyelere kazandırılmasına özen gösteriliyor. Kulübün faaliyetleri kapsamında özel rehberlerin liderliğinde kültür ağırlıklı özel geziler de yapılıyor. Bu özel gezilerle kulüp içerisindeki iletişimin ve üyeler arasındaki ilişkilerin kuvvetlendirilmesi amaçlanırken, üyelerden alınan geri dönüşler bu konuda başarıyla ilerlendiğini, çalışanlar için önemli motivasyon unsuru olarak öne çıktığını gösteriyor. Ayrıca gezilerde çekilen fotoğraflar yapılan değerlendirme toplantılarında eğitsel bir yaklaşımla değerlendiriliyor.
Tüm bu çalışmaların sonucunda ortaya çıkan eserler her yıl geleneksel olarak düzenlenen yıllık büyük sergi kapsamında Banka çalışanlarının ve ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Sergiler Bankanın genel müdürlük binalarının yanı sıra, zaman zaman farklı sergi alanlarında da açılabiliyor. Örneğin 2005 yılında Ayhan Şahenk Vakfı yararına Maçka Palas’ta, 2018’de “ÖRAV” yararına SALT Galata’da 40 civarında eserden oluşan fotoğraf sergileri açıldı. Son olarak bu yıl haziran ayında da “WWF- Doğal Hayatı Koruma Vakfı” yararına yeni bir sergi düzenlendi. Kulüp, pandemi sürecinde de Bankanın toplantı platformlarında üyelerin dijital olarak sergilenen fotoğrafları sayesinde faaliyetlerine devam etti.
Kulüp çalışmalarının çıktıları, sadece sergilerle sınırlı kalmayıp, basılı fotoğraf yayınları olarak da ölümsüzleştiriliyor. 2010’da “O An İstanbul”, 2012’de “Yakın İstanbul” adlı fotoğraf projelerinin yine aynı adlı kitapları NTV yayınları tarafından basıldı ve satışa sunuldu.