Mobil bankacılığın benimsenmesi küresel olarak yükselirken Türkiye dünya lideri oldu.
TradingPlatforms.com‘un bir analizine göre, Türkiye’nin %85 mobil bankacılık benimseme oranı, küresel olarak en yüksek orana ulaştı. Site, Küresel Tüketici Anketinden elde ettiği verilere göre ulaştığı sonuç, Türkiye’nin Almanya, İngiltere, Fransa ve Amerika gibi ülkeleri geride bıraktığı belirledi.
TradingPlatforms’un finans uzmanı Edith Reads‘e göre, ülkenin mobil bankacılığı benimsemesini sağlayan iki ana faktör var .
Edith Reads, sonuçlar ile ilgili şu yorumu yaptı:
“Türkiye, mobil bankacılıktaki bu hızlı yükselişi genç nüfusuna ve ayrıntılı iletişim altyapısına borçlu. Vatandaşlarının yaklaşık %40’ı 25 yaşın altında ve fintech ürünlerini kullanmaya hazır. Ayrıca, ilçenin %95’lik cep telefonu penetrasyonu, gelişen ekonomi için mükemmel bir zemin oluşturuyor.”
Türkiye’de , 2016-2020 yılları arasında mobil bankacılık işlemleri 10 kat arttı.
DÜNYADA DURUM NEDİR?
Nijerya, Güney Kore ve Brezilya, Türkiye’nin mobil bankacılığı benimseme oranlarını takip ediyor. Afrika’da mobil bankacılık nüfusunun %82’si tarafından kullanıyor.
Bu arada, Güney Kore ve Brezilya, %76’lık bir oran ile dikkat çekiyor.
ABD (%58 benimseme) ve Birleşik Krallık (%65), nispeten düşük mobil bankacılık benimseme seviyeleri sağladı. Aynı durum internet bankacılığı cephesinde de geçerlidir. Bu ülkenin %46’sı internet üzerinden bankacılığı tercih ediyor.