Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, sürdürülebilir olmayan büyümenin kârdan çok zarar getirdiğini belirterek, “Refah, kesinlikle başkalarının bedel ödeyeceği şekilde elde edilmemeli” dedi.
Kurum ve kuruluşların kalitesinin, ülke büyümesine katkı sağlayacağını ifade eden Dinçer, gelişen ülkelerdeki nüfusun yüzde 14’üne karşılık gelen, yaklaşık 900 milyon kişinin yoksulluk içinde yaşadığını, dünyada 9 kişiden birinin hâlâ yetersiz beslendiğini anlattı.
Uluslararası İşbirliği Platformu (UİP) tarafından Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ev sahipliğinde ‘Daha Az Yoksulluk, Daha Fazla Refah’ temasıyla düzenlenen 6. Boğaziçi Zirvesi’nde konuşan Dinçer, sürdürülebilir olmayan büyümenin zararını vurgulayarak, “Refah, kesinlikle başkalarının bedel ödeyeceği şekilde elde edilmemeli. G20 zirvesi’nde liderler, yoksulluğun ortadan kaldırılmasının küresel anlamda verilmesi gereken bir mücadele olduğunu ve sürdürülebilir kalkınmanın buna hizmet edecek şekilde elde edilmesi gerektiğini savundu” diye konuştu.
Enflasyonu her zaman kendilerini rekabetten yoksun bırakan bir etki olarak gördüğünü dile getiren Dinçer, şunları dile getirdi:
“Mali kararlarımızı alırken gelecekle ilgili enflasyon hedeflerine bakıyoruz. Kemer sıkma politikalarını etkilemeden enflasyonu ne kadar kontrol edebiliriz? Daha esnek çalışma saatleri öneriliyor ancak dünyanın hiçbir yerinde kabul edilen bir sistem olmadı. Hiçbir ülke iklim değişikliğiyle tek başına mücadele edemez. Ülkeler umuyoruz ki, iklim değişikliğiyle mücadele konusunda olumlu tedbirler alacak.”
Akbank’tan Diş Hekimlerine Özel Kampanya
Akbank, Diş Hekimleri Günü kapsamında özel bir kampanya başlattı. Akbanklı diş hekimleri, 18 Kasım – 18 Aralık 2024 tarihleri arasında,...