Tüm hisseleri TMSF’na devredilen Bank Asya’da bundan sonra ne olacak? İşte Bank Asya’da bundan sonrası…
BDDK uzun bir toplantıdan sonra belkide Cumhuriyet tarihinin en zor kararını vererek Bank Asya’nın hisselerini TMSF’na devretti. Yani tüm hisseler artık devletin oldu. BDDK’nın aldığı bu karar ne anlama geliyor ve çalışanlarla yatırımcıları bundan sonra ne bekliyor.
Finans Hukukcusu Gözde Barış, bankanın sadece hisselerine el konulması nedeniyle faaliyetinin aksamadan süreceğini söyledi. Barış şunları söyledi:
“Burada ortakların hakkı devlet tarafından alınıyor. Yani devlet bunu yatırımcıyı korumak adına yapıyor. Bundan sonraki süreçte bankanın zararları tesbit edilecek ve zarara uğramışsa bu zarar ortaklardan tahsil edilecek. Banka bir süre sonra ya satılacak ya da bir başka banka ile birleştirilecektir. Ancak bu süre içerisinde faaliyetleri eskisi gibi sürecek.”
ÇALIŞANA SORUN YOK
Gözde Barış, Bank Asya çalışanları için ortada hukuki bir sorun olmadığını da söyledi. Çalışanların özlük haklarının aynen devam ettiğini ve eski görevlerini sürdüreceklerini belirtti. Barış, “Ancak TMSF yöneticileri bazı banka yöneticilerinin iş aktini fesh edecektir. Fakat şube çalışanlarını ilgilendiren bir sorun yok“dedi.
BORSA MACERASI BİTTİ
Bank Asya hisselerine el konulması ile borsadaki işlem sırasının tamamen kapanacağını belirten Gözde Barış,”Bank Asya’nın 1 lotluk hissesi bile artık devlete geçtiğinden borsadaki yatırımcı da bütün haklarını kaybetmiştir“dedi.
Banka CEO’sunun Evi Neden Yok?
Türkiye’nin gündeminde İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran var. Hakan Aran, Antalya’da gazetecilerle yaptığı sohbet sırasında kiralardan yakınıyor. Aran, 12.500...